Pagina 1 van 1

Help!

Geplaatst: wo sep 21, 2016 5:03 pm
door Evelien!xx
Hoi,
Ik heb 4 weken geleden 2 hamsters gekocht:
Een mannetje en vrouwtje. Voor een pretnestje dus. De man waarbij ik ze kocht, had 4 hamsters in 1 hok (2 vrouw en 2 man) voor de fok. *
Ik had een mannetje en vrouwtje uitgekozen, en hij wist zeker dat binnenkort een nestje van ze kwam.
De eerste weken heb ik ze Eigelijk niet zien ruziemaken, toen ik ze kocht waren ze 8/9 weken, maar wat ik raar vond is dat de man ze al de hele vakantie bij elkaar had zitten. (Het was eind zomervakantie) en ik zag wel op internet staan dat als je hamster vanaf jong afaan bij elkaar heb je rond 12 weken een nestje kan verwachten. Ze zijn dus nu 12/13 week. Vrouwtje heeft 0 verschijnselen van zwanger, heeft iemand hier speciale ervaring mee? Want ik kan hierover verder niks op internet vinden. Maar: deze week heb ik het vrouwtje heeel even horen piepen in de vorm van 'overgeven' en met de rug op de grond. Dat betekent dus dat het mannetje gaat plagen en het vrouwtje zich overgeeft. Ik denkt dat ze dat doen omdat ze volwassen worden, maar.. heeft iemand nog meer informatie over koppels gedrag? Ik kwam net een stukje paprika naar de hamsters brengen en zag dat het mannetje het vrouwtje aan het pikken was, en ik heb het mannetje er dus snel uit gehaald want dit kan toch niet goed zijn? Ik heb altijd nog een extra groot hok, en nog 4 plastic bakken voor babies. Toen ik het mannetje weer terug zette, begon het weer.. maar toen daarna was het ineens weg. Toen gingen ze weer gewoon verder alsof er niks gebeurd was en zochten ze samen een fijn slaapplekje (ze slapen vaak bij elkaar)
Alsjeblieft, kan iemand mij helpen? Ik ben zo bang dat ik het fout doe of ik geen nestje krijg.. ik heb best veel ervaring met hamsters zelf, maar dit is mijn eerste koppel en dus eerste nestje..

Re: Help!

Geplaatst: do sep 22, 2016 7:23 pm
door xDenise
Oh wat wordt ik hier verdrietig van zeg ... Even voor nu .. wat is belangrijk? Dat je twee leuke hamsters hebt of dat er een nestje moet komen? Want in je laatste zin heb ik het idee dat je alles op alles zet voor een nestje.

Ook zet ik mijn vraagtekens bij de 'fokker' waar jij je hamsters gehaald hebt.

Maar alsjeblieft .. haal je dieren uit elkaar.

Re: Help!

Geplaatst: di sep 27, 2016 8:59 pm
door marika
Met betrekking tot informatie is er heel veel informatie te vinden, bijvoorbeeld:
http://www.derussischedwerghamster.nl/v ... nting.html
http://www.derussischedwerghamster.nl/fokt-niet.html
http://www.derussischedwerghamster.nl/oeps-nestje.html
http://www.derussischedwerghamster.nl/complicaties.html
http://www.derussischedwerghamster.nl/g ... mster.html
viewtopic.php?f=58&t=5566

Ik vind in ieder geval de fokker waar je de dieren hebt gehaald niet verantwoord. Jou zo maar twee dieren mee te geven zonder uitleg e.d.
Ook hamstertjes zijn levende wezentjes die je niet zomaar bij elkaar kunt zetten en verwachten dat ze jongen krijgen voor jou. Je hebt de dieren waarschijnlijk jong gekregen. Vrouwtjes fokken op zo jonge leeftijd vaan nog niet en daarnaast hoeft een koppel elkaar niet te accepteren. Als het niet klikt dan zul je ze uit elkaar moeten halen.

Lees dit ook even goed door: viewtopic.php?p=70964#p70964

en: viewtopic.php?f=28&t=176#p889