FAQ - Forumzaken

(General Hamsterforum business) Voor vragen, opmerkingen, verzoeken of klachten m.b.t. het Hamsterforum.

Moderators: Pluisje, marika

Plaats reactie
Gebruikersavatar
marika
Beheerder
Beheerder
Berichten: 16911
Lid geworden op: za jan 10, 2009 2:53 pm
Geslacht: Vrouw
Aantal hamsters: 14
Locatie: Hoogeveen
Contacteer:

FAQ - Forumzaken

Bericht door marika » do mei 28, 2009 8:16 am

Afbeelding

FAQ - Forumzaken

Afbeelding Alle teksten, plaatjes ideeën die op dit forum gepubliceerd worden zijn eigendom van het forum en de leden, het is dan ook niet toegestaan om intellectuele eigendommen (teksten,plaatjes, foto's etc.) te kopiëren zonder toestemming van de beheerder of de moderators.
Laatst gewijzigd door marika op di aug 17, 2010 2:21 pm, 7 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
marika
Beheerder
Beheerder
Berichten: 16911
Lid geworden op: za jan 10, 2009 2:53 pm
Geslacht: Vrouw
Aantal hamsters: 14
Locatie: Hoogeveen
Contacteer:

Bericht door marika » di aug 17, 2010 2:15 pm

1. Algemeen

Onderstaand vind je de meest gestelde vragen m.b.t. het forum.
Lees ook de forum Afbeelding deze vind je bovenaan in het forummenu.


Gebruikerspaneel

"Gebruikerspaneel" (rechtsbovenin)

Afbeelding

Aan de rechterkant heb je een menuoverzicht.
 • - Hoofdpagina: In het hoofdscherm worden belangrijke mededelingen getoond en wat informatie over de registratie.
  - Abonnementenbeheer: Rechts staat een lijst met forums en onderwerpen waarop je bent geabonneerd. Je krijgt ook een notificatie over nieuwe berichten. Om je abonnement op te zeggen, markeer je het forum en onderwerpen en druk je op de verwijder gemarkeerde abonnementen knop.
  - Bladwijzerbeheer:Je kunt onderwerpen aan je bladwijzers toevoegen om later naar te verwijzen. Vink de checkboxen aan bij de bladwijzers die je wilt verwijderen. Klik daarna op de verwijder gemarkeerde bladwijzers knop.
  - Conceptenbeheer: Hier kun je concepten bekijken, bewerken en verwijderen
  - Bijlagenbeheer: Geuploade bestanden beheren.

Profiel Overzicht

Afbeelding
 • - Wijzig profiel: Persoonlijke gegevens invullen o.a. naam, wachtwoord, beroep, interesses, etc.
  - Wijzig onderschrift: Een stukje tekst die je optioneel aan al je berichten kunt toevoegen. Er is een limiet van 350 tekens.
  - Wijzig avatar:
  - Wijzig registratiedetails: Hier kun je je e-mailadres en wachtwoord wijzigen.

Foruminstellingen

Afbeelding
 • - Wijzig persoonlijke instellingen: Hier kun je zaken instellen als wie je e-mail mag zien en of je e-mail en privé berichten wilt ontvangen. De tijd kun je hier instellen, etc.
  - Wijzig berichtstandaarden: BBCode aan/uit zetten, smilies aan/uit zetten, onderschrift aan/uit en Waarschuw mij bij antwoorden aan/uit.
  - Wijzig weergave-instellingen: Hier kun je instellingen aanpassen die te maken hebben met afbeeldingen tonen op het forum, onderschriften tonen, flash tonen etc.

Prive Berichten

Afbeelding
 • - Postvak IN: staan al je ontvangen berichten.
  - Opgeslagen berichten: Staan alle berichten die je hebt opgeslagen.
  - Postvak UIT: Staan alle berichten die je hebt verzonden maar die nog niet bij de gebruiker zijn aangekomen.
  - Verzonden berichten: Succesvol verzonden berichten.
  - Schrijf bericht: Kun je een bericht schrijven.


  Je kunt bij het schrijven van een bericht de persoon naar wie je het bericht wilt sturen aan de linkerkant invullen, zie hierboven.
  - Concepten: Opgeslagen concepten.
  - Opties: Nieuwe regel toevoegen, Gedefinieerde regels bekijken, mappen hernoemen, mappen verwijderen, Mapinstellingen.

Gebruikersgroepen

Afbeelding

Gebruikersgroepen maken het werk van de beheerder een stuk eenvoudiger. Je wordt standaard in een groep geplaatst. Deze groep bepaalt hoe je voor anderen zichtbaar bent, bijvoorbeeld een kleur, avatar, rang, etc. Afhankelijk van de instellingen van de beheerder kun je al dan niet van groep veranderen. Je kunt ook aan groepen toegevoegd worden of jezelf eraan toevoegen. Sommige groepen geven je extra permissies, zo kun je meer inhoud zien en/of bepaalde acties uitvoeren.


Vrienden en Vijanden

Afbeelding

Vrienden zijn gebruikers waar je vaak mee communiceert. Als je stijl het ondersteunt, worden berichten van vrienden gemarkeerd.
 • - Jouw vrienden: Om gebruikersnamen te verwijderen, selecteer je ze en klik je op bevestigen.
  - Nieuwe vrienden toevoegen: Je mag meerdere gebruikersnamen opgeven, 1 gebruiker per regel. 'Zoek een lid'
Vijanden zijn gebruikers die je standaard negeert. Berichten van vijanden worden niet volledig getoond, privéberichten van vijanden komen echter wel aan. Let op: Het is niet mogelijk om moderators of beheerders te negeren.
 • - Jouw vijanden: Om gebruikersnamen te verwijderen, selecteer je ze en klik je op bevestigen.
  - Nieuwe vijanden toevoegen: Je mag meerdere gebruikersnamen opgeven, 1 gebruiker per regel. 'Zoek een lid'
Naar boven

Gebruikersavatar
marika
Beheerder
Beheerder
Berichten: 16911
Lid geworden op: za jan 10, 2009 2:53 pm
Geslacht: Vrouw
Aantal hamsters: 14
Locatie: Hoogeveen
Contacteer:

Bericht door marika » di aug 17, 2010 2:16 pm

2. Waarmee stem je in zodra je je registreert op dit forum?

Hoewel de beheerders en moderators van dit forum zullen trachten elk algemeen verwerpelijk materiaal zo snel mogelijk te verwijderen, is het niet mogelijk om elk bericht te lezen. Dit gegeven, erkent u dat alle berichten die op dit forum worden geplaatst de visies en meningen van de auteurs geven en niet die van de beheerders, moderators of webmaster (behalve berichten geplaatst door deze mensen) en dat deze niet verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor de inhoud ervan.

U gaat ermee akkoord geen kwetsende, obscene, vulgaire, lasterlijke, haatdragende, dreigende, seksueel georiënteerde of anderzijds verwerpelijke berichten te plaatsen die van toepassing zijnde regels en/of wetten schenden. Het plaatsen van dergelijke berichten kan ertoe leiden dat u onmiddellijk en permanent wordt verbannen van deelname aan dit forum en uw service provider kan geïnformeerd worden. Het IP-adres van alle berichten wordt opgeslagen om deze voorwaarden te kunnen opleggen. U gaat ermee akkoord dat de webmaster, beheerder en moderators van dit forum het recht hebben om onderwerpen te verwijderen, bewerken, verplaatsen of sluiten wanneer zij dit nodig vinden. Als gebruiker gaat u ermee akkoord dat de informatie die u bij ons invoert wordt opgeslagen in een database. Hoewel deze informatie niet aan een derde partij zal worden verstrekt zonder uw toestemming aan de webmaster, kunnen de beheerder en moderators niet verantwoordelijk worden gehouden voor een hack-poging die ertoe leidt dat de gegevens vrijkomen.

Dit forumsysteem gebruikt cookies om informatie op te slaan op uw lokale computer. Deze cookies bevatten niets van de informatie die u hierna zult invullen; ze dienen enkel om uw gebruikerservaring te verbeteren. Het e-mailadres wordt alleen gebruikt om uw registratiedetails en wachtwoord te bevestigen (en voor het sturen van nieuwe wachtwoorden mocht u uw huidige vergeten).

Door je te registreren en op de knop "ik stem toe" te drukken tijdens de registratie gaat u ermee akkoord dat u gebonden bent aan deze voorwaarden en je verklaart je ervan bewust te zijn dat er een copyright op dit forum van toepassing is.

Afbeelding Alle teksten, plaatjes en ideeën die op dit forum gepubliceerd worden, zijn eigendom van het forum en de leden, het is dan ook niet toegestaan om intellectuele eigendommen (teksten,plaatjes, foto's etc.) te kopiëren zonder toestemming van de beheerder of de moderators.


Naar boven

Gebruikersavatar
marika
Beheerder
Beheerder
Berichten: 16911
Lid geworden op: za jan 10, 2009 2:53 pm
Geslacht: Vrouw
Aantal hamsters: 14
Locatie: Hoogeveen
Contacteer:

Bericht door marika » di aug 17, 2010 2:18 pm

3. Avatar- afbeelding tonen onder je naam?

Er kunnen twee afbeeldingen staan onder een gebruikersnaam bij het bekijken van posts. De eerste is een afbeelding verbonden met je rang, meestal in de vorm van sterren of blokjes die hoeveel posts je gemaakt hebt of je status op het forum aangeven. Daaronder staat vaak een grotere afbeelding, beter bekend als een avatar, en deze is meestal persoonlijk voor elke gebruiker. Het is aan de forumbeheerder om avatars toe te staan en de wijze waarop avatars kunnen worden geselecteerd te kiezen. Indien je geen avatars kan gebruiken is dit een keuze van de forumbeheerder, vraag hem/haar naar de reden (je kunt er zeker van zijn dat de beheerder hier een goede reden voor heeft!).

Ga naar "Gebruikerspaneel" (rechtbovenin)
Dan kom je in je gebruikerspaneel terecht. Aan de rechterkant heb je een menu overzicht.
De avatar kan je aanpassen in het overzicht Profiel

Het Profiel Overzicht
- Wijzig profiel: Persoonlijke gegevens invullen o.a. naam, wachtwoord, beroep, interesses, etc.
- Wijzig onderschrift: Een stukje tekst die je optioneel aan al je berichten kunt toevoegen. Er is een limiet van 350 tekens.
- Wijzig avatar:

--------------------------------------------------------------------------------

Algemeen :
Het plaatje moet een .gif of een .jpg zijn.
De maximale waardes:
Maximale bestandsgrootte avatar : 12288 bytes
Maximale afmetingen : 80 bij 80 pixels.
Als je niet zeker weet of je plaatje hier aan voldoet, klik je met de rechtermuisknop op het plaatje en dan op "Eigenschappen" of "Properties".

Er een aantal opties, ik zal ze één voor één uitleggen.

1. Je kiest een plaatje vanaf je computer door op "Browse" of "Bladeren" te drukken.

2. Je upload de avatar vanaf een Internet lokatie. Dit betekent dat je plaatje opgeslagen zal worden op de server van reclame. Als iemand anders het plaatje voor je op Internet heeft gezet (in zijn/haar webruimte), kun je het beste deze optie kiezen. Dan kan namelijk die ander na het uploaden van de avatar het plaatje weer van Internet af halen. In het vak vul de URL van het plaatje in, d.w.z. datgene wat begint met "http" en eindigt op ".gif" of ".jpg". Als dit niet werkt, kun je eventueel optie 3 proberen.

3. Je gebruikt een plaatje op een andere site. Dit betekent dat het plaatje niet opgeslagen wordt op reclame. In het vak vul je de URL van het plaatje in, d.w.z. datgene wat begint met "http" en eindigt op ".gif" of ".jpg". In dit geval mag het plaatje na het instellen dus NIET van Internet verwijderd worden.

Op de volgende site kun je er eentje maken: http://www.tektek.org/dream/dream_free. ... ar=1668351


Naar boven

Gebruikersavatar
marika
Beheerder
Beheerder
Berichten: 16911
Lid geworden op: za jan 10, 2009 2:53 pm
Geslacht: Vrouw
Aantal hamsters: 14
Locatie: Hoogeveen
Contacteer:

Bericht door marika » di aug 17, 2010 2:19 pm

4. Leeftijd en/of andere info aan je profiel toevoegen

Als je naar "Profiel"gaat en bij woonplaats je woonplaats invult en dan achter je woonplaats een paar spaties (ong. 2) en dan "Leeftijd: .." invult kan iedereen zien hoe oud je bent, zo kun je ook meer info invullen bijv. aantal hamsters, huisdieren etc :D

Mocht je er niet uit komen dan moet je het even laten weten dan wil ik de informatie die je erbij wilt zetten wel plaatsen :wink:


Naar boven

Gebruikersavatar
marika
Beheerder
Beheerder
Berichten: 16911
Lid geworden op: za jan 10, 2009 2:53 pm
Geslacht: Vrouw
Aantal hamsters: 14
Locatie: Hoogeveen
Contacteer:

Bericht door marika » di aug 17, 2010 2:20 pm

5. De Hammie Hamsterforum CHAT!
Gezellig met elkaar babbelen kan natuurlijk altijd op het forum maar nu ook in de CHATROOM :D

 • Afbeelding


  Wat een leuk idee zou kunnen zijn is om een tijdstip met elkaar af te spreken :D

  Hoe werkt het?
  • • Ga naar de CHATROOM
   • Vul een nickname in. Kan ook je eigen naam zijn of forumnaam. Je kunt met elke gewenste naam inloggen.
   • ... en chatten maar :D

Naar boven

Gebruikersavatar
marika
Beheerder
Beheerder
Berichten: 16911
Lid geworden op: za jan 10, 2009 2:53 pm
Geslacht: Vrouw
Aantal hamsters: 14
Locatie: Hoogeveen
Contacteer:

Bericht door marika » di aug 17, 2010 2:21 pm

6. Regenbooktekst maken ?

De Russische Dwerghamster www.derussischedwerghamster.nl
Kijk op http://www.tektek.org/color/


Naar boven

Gebruikersavatar
marika
Beheerder
Beheerder
Berichten: 16911
Lid geworden op: za jan 10, 2009 2:53 pm
Geslacht: Vrouw
Aantal hamsters: 14
Locatie: Hoogeveen
Contacteer:

Re: FAQ - Forumzaken

Bericht door marika » vr nov 11, 2011 10:31 pm

7. Forumtalen

Het is mogelijk het forum nu in andere talen te bekijken.
Het forum zal in zijn geheel vertaald worden naar de taal naar keuze.
Klik op één van de onderstaande linkjes om het forum in een andere taal te bekijken:

- English
- Deutsch
- Polski
- Française
- Danske

Voor meer informatie kijk HIER


Naar boven

Gebruikersavatar
marika
Beheerder
Beheerder
Berichten: 16911
Lid geworden op: za jan 10, 2009 2:53 pm
Geslacht: Vrouw
Aantal hamsters: 14
Locatie: Hoogeveen
Contacteer:

Re: FAQ - Forumzaken

Bericht door marika » za nov 12, 2011 12:07 pm

8. Zomer- en Wintertijd

Hoe stel je de forumtijd goed in?
Het forum biedt een optie om zomer en wintertijd aan te geven.
Zodra de wintertijd of zomertijd ingaat kun je dit in je profiel instellen.
 • • Ga naar Gebruikerspaneel
  • Klik op foruminstellingen
  • ... en geef de zomer of wintertijd aan.

Naar boven

Gebruikersavatar
marika
Beheerder
Beheerder
Berichten: 16911
Lid geworden op: za jan 10, 2009 2:53 pm
Geslacht: Vrouw
Aantal hamsters: 14
Locatie: Hoogeveen
Contacteer:

Re: FAQ - Forumzaken

Bericht door marika » wo nov 21, 2012 4:10 pm

9. Speciale Tekens

☻= alt + 2 | ☺= alt + 1 | ♣ = alt + 5 | ♦ = alt +4 | ♠ = alt + 6 | • = alt + 7 | ◘ = alt + 8 | ○ = alt + 9 | ♥ = alt + 3 | ◙ = alt + 10 | ♂ = alt + 11 | ♀ = alt + 12 | ♪ = alt + 13 | | = alt + 14 | ☼ = alt + 15 | ► = alt + 16 | ◄ = alt + 17 | ↕ = alt + 18 | ‼ = alt + 19 | ¶ = alt + 20 | § = alt + 21 | ▬ = alt + 22 | ↓ = alt + 25 | → = alt + 26 | ← = alt + 27 | ∟ = alt + 28 | ↔ = alt + 29 | ▲ = alt + 30 | ▼ = alt + 31 | ╚ = alt + 200 | ╔ = alt + 201 | ╩ = alt + 202 | ╦ = alt + 203 | ╠ = alt + 204 | ═ = alt + 205 | ╬ = alt + 206 | ¤ = alt + 207 | ð = alt + 208 | Ð = alt + 209 | ├ = alt + 963 | £ = alt + 412 | ß = alt + 4321 | ▒ = alt + 987654321

Naar boven

Gebruikersavatar
marika
Beheerder
Beheerder
Berichten: 16911
Lid geworden op: za jan 10, 2009 2:53 pm
Geslacht: Vrouw
Aantal hamsters: 14
Locatie: Hoogeveen
Contacteer:

Re: FAQ - Forumzaken

Bericht door marika » do nov 22, 2012 9:19 am

10. Quick Questions

• ZOEKFUNCTIE Ben je op zoek naar informatie, gebruik dan eerst de zoekfunctie om dubbele vragen te voorkomen.
• WEBSITE Aan het forum is een website over hamsters gekoppeld waar je veel informatie kunt vinden.
• HELP Voor technische vragen met betrekking tot het forum kun je een kijkje nemen in onze Forum Help handleiding.

Het Quick Questions topic is bedoeld voor snelle en korte vragen waar niet speciaal een topic voor aangemaakt hoeft te worden.
Je kunt er op rekenen dat je vraag binnen 24 uur wordt beantwoord
De vragen moeten wel verband houden met het forum waarin ze staan.

Naar boven

Gebruikersavatar
marika
Beheerder
Beheerder
Berichten: 16911
Lid geworden op: za jan 10, 2009 2:53 pm
Geslacht: Vrouw
Aantal hamsters: 14
Locatie: Hoogeveen
Contacteer:

Re: FAQ - Forumzaken

Bericht door marika » do nov 22, 2012 12:12 pm

11. Wat zijn forum rangen?

De forum rang is het langwerpige plaatje boven je avatar plaatje. Welke rang je hebt is afhankelijk van de hoeveelheid berichten die je geplaatst hebt. De rangen zullen veranderen naarmate je meer berichten plaatst.
Afbeelding
We gaan niet verklappen welke rangen er hierna zullen volgen, daar kom je snel genoeg achter. ;)

Naar boven

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast