Kan een hamster door tralies heen knagen?!

(Housing) Algemene hamster vragen, opmerkingen en of verhalen m.b.t. de huisvesting, accessoires, speeltjes alles voor in het verblijf etc.

Moderators: Pluisje, marika

Plaats reactie
Jetske
nieuw lid
nieuw lid
Berichten: 20
Lid geworden op: ma jul 31, 2017 5:08 pm
Geslacht: Vrouw
Aantal hamsters: 2

Kan een hamster door tralies heen knagen?!

Bericht door Jetske » di nov 21, 2017 11:26 pm

Help! Ik heb sinds een week een grote (sterke) goudhamster. Hij zit in een IKEA detolf vitrinekast en begon aan de houten zijkanten te knagen.

Mijn vader heeft van een hamsterren de tralies zo neergezet zodat hij niet meer bij het hout komt. Het staat stevig vast met tie wraps. Nu is Floef (de hamster) dus enorm aan de tralies aan het knagen.

Nu is mijn eerste vraag:

Kan hij zo hard knagen (hij is heel sterk) dat hij door de tralies heen kan knagen en zo erachter kan komen om verder te gaan met het hout en dan zo te ontsnappen.

Ook wil ik weten of hij de tie wraps kapot kan knagen en er zo tussendoor kan kruipen, het staat wel vrij strak op elkaar.

Nu wil ik ook weten of hij aan zijn kooi knaagt omdat hij er echt uit wil (dat is hamstergedrag natuurlijk maar ik vat het toch een beetje persoonlijk op.. :( ) of doet hij dat uit verveling.
Ik heb een wilgentunnel, houten knaagspeeltjes (waar hij flink op knaagt) een berg(je) met flink wat cotton & comfort en wimzee chews.

Ik maak me dus best wel zorgen of hij door de tralies heen kan knagen en dat hij het helemaal niet leuk vind in zijn kooi. De kooi is dus echt heel groot (43x163 cm).

Graag hoor ik jullie mening! Kan de hamster er nog uit? Of zit hij toch echt goed in die bak en kan hij knagen wat hij wil aan de tralies zonder resultaat....

Alvast bedankt!

Groetjes Jetske.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten