Papova-virus onder Syrische hamsters

(Health) Voor alle vragen over de gezondheid en eerste hulp van je hamster.

Moderators: marika, Anneke

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Arnold
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 7
Lid geworden op: di aug 22, 2017 9:23 am
Geslacht: Vrouw
Aantal hamsters: 2
Locatie: Arnhem

Papova-virus onder Syrische hamsters

Bericht door Arnold » za sep 23, 2017 5:13 pm

Beste hamster eigenaren,
Met dit topic wil ik graag mensen informeren en helpen betreft het Papova-virus bij Syrische/goud hamsters. Hier deel ik mijn verhaal over Arnold:

Arnold was eigenlijk een ongelukje :D (wel een super schattig ongelukje wub) Toen ik 23-12-15 de Pets Place in Arnhem binnen liep zat daar een verschrikkelijk Goudhamster meneertje die mijn hart stal, blond/wit met heel lichte oorjes en toen ik voor zijn mini glazen verblijfje ging staan kwam hij aan rennen en smeekte mij hem mee te nemen :D En toen kwam ik weer thuis. Met Arnold :). Een tam-maak-proces was niet nodig, hij heeft mij nooit gebeten en leek toen ook totaal niet bang van mij. Er volgde wat gezellige maanden met Arnold tot het mij ineens opviel dat er in zijn oortje een soort beginnende tumor was. De volgende arts stonden we bij de dierenarts, Hij vertelde mij na "onderzoek" dat een een tumor was die heel makkelijk te verwijderen was maar dat Arnold waarschijnlijk zou overlijden bij de operatie. Daar moest ik thuis over na denken. 1,5 week later stonden we weer bij de dierenarts, niet omdat ik hem wilde laten opereren, maar omdat de tumor in zijn oor in die 1,5 week minstens 2× zo groot geworden was en ook nog een mini tumor op zijn neus en vinger groeide. Deze keer had ik een andere dierenarts die gespecialiseerd was in knaagdieren. Hij gaf een andere diagnose: het Papova-virus of HaPv virus. Lees dit artikel voor meer info over het virus: http://www.kleineknaagdieren.nl/artikel ... /200511-2/
Even heel erg samengevat betekende het dat hij een heleboel tumoren zou gaan krijgen over zijn hele lichaam. En dat ik hem op een gegeven moment zou moeten laten inslapen. En dat kwam hard aan bij mij (Victoria = woot_ ). Arnold was mijn alles geworden en ik zou die keuze nooit kunnen maken,maar goed, zo ver was het gelukkig nog niet. Ik de maanden die daar op volgde bleef Arnold nog zijn eigen zelf: altijd vrolijk, heel lief, actief en knuffelig. Dat stukje actief ging na een tijdje wat minder, opzich wel logisch , op dat moment was hij al zo'n 1,5 jaar oud. Daar maakte ik mij dus niet al te veel zorgen over. Ik was er ook al achter gekomen dat na Arnold toch minimaal 2 jaar geen Syrtje kon komen doordat het virus heel lang zonder gastheer/vrouw kan overleven (zo kwam ik dus in het wereldje van ratjes en dwerghamsters tongue_) . Bij 1 jr en 7 md werd het nog gekker: hij begon op nogal aparte plaatsen zomaar in slaap te vallen en na een paar minuten liep hij weer vrolijk verder. Hij was inmiddels ook een soort Tumor monstertje geworden wat er eigenlijk best zielig uit zag :shock: . Toch zat hij nog steeds vol levenslust en was nog steeds even lief. 23-05-17 heb ik dan toch de keuze gemaakt : Ik liet Arnold die dag nog inslapen. Het was het de ergste beslissing ooit maar dit kon zo niet langer meer , er zaten ook pusbulten bij en aangezien het warm weer werd wilde ik hem dat niet aandoen ( stel dat het ook nog ging ontsteken enz.). De arts was wel de kundige arts en die de arts die geen ene bal van knaagdieren af weet. Thuis heb ik nog samen met hem op de bank gezeten ( hij in een "lijk zakje") en daarna heb ik heb in de op het mini kerkhof in de tuin begraven.
Ik wil nog wel wat foto's toevoegen maar ik denk dat dat niet wordt gewaardeerd door degene met een zwakke maag :? En ik heb eerlijk gezegd geen idee hoe dat zou moeten op mijn smartphone :) *ahum*

Dat was mijn Arnold- verhaaltje waarmee ik mensen hopelijk ook nog op een paar andere punten kan attenderen:
-Koop nooit dieren bij dierenwinkels. (dat kan
soms wel eens moeilijk zijn, ik had vandaag
ook bijna 2 super schattige skinny cavias en
2 konijntjes meegenomen, totdat mijn
verstand zij dat dat niet erg slim zou zijn (
redden is ook geen excuus, voor elk dier dat
je koopt komen er ook weer een aantal
terug.))
-Je hoeft niet meteen de diagnose van de
dierenarts te geloven omdat dat nou "de
dierenarts is" en hij/zij alles weet van dieren.

Ik hoop dat ik wat mensen heb kunnen helpen.
Gr. Victoria
De hammie dropjes Mickey en Pjor, ratjes Yuki en Toffee. 💙
De regenboogbrug vriendjes Noepie, Arnold en Millie 💜💕 Mijn lieve polletjes😘

Gebruikersavatar
Pluisje
gewaardeerd lid
gewaardeerd lid
Berichten: 2170
Lid geworden op: vr mei 09, 2014 2:54 pm
Geslacht: Vrouw
Aantal hamsters: 1
Locatie: Noord-Zweden

Re: Papova-virus onder Syrische hamsters

Bericht door Pluisje » zo sep 24, 2017 1:50 am

Het klonk voor mij naar het Parvo-virus onder de honden dat een jaar overleven kan en vooral in aarde (maar juist wel door chloor vernietigd wordt). Ik lees 2005 en alle dieren die getest zijn waren niet besmet. Ik zie de stress niet zo en ben ook niet bekend met het virus hier. Maar jij hebt de pech juist zo'n hamster te hebben helaas. In principe kun je dan ook het virus via een Zweed in Nederland of via een verblijf in Zweden (of Denemarken) mee of zelfs een ander die via Zweden naar Nederland of België reist en even als tussenstop Zweden en Nederland aandoet, het hoeft niet via hamsters die het virus bij zich dragen/droegen gebeurd te zijn. Ik zeg altijd: "Hoe meer vliegtuigen, hoe sneller alles verspreid wordt tussen de landen en hoe groter het risico dat we ons ooit zelf opruimen via een problematisch virus. En hoe groter de bevolkingsexplosie, hoe groter de kans dat het gebeurt. Maar ik ga daar niet wakker van liggen. Het leven is één groot risico en helaas geldt dat ook voor de hamsters.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten